schoolzwemmen moet terug

Schoolzwemmen terug

Kent u het nog van vroeger? Naast de reguliere gymlessen werden er ook altijd schoolzwemmen lessen gegeven. Vandaag de dag is dat wel anders. Bezuinigen en nog meer bezuinigen. Zomaar zwemles nemen is er ook niet meer bij, want alle zwemscholen zitten overvol geboekt. En dan vindt Den Haag het gek dat er steeds meer kinderen verdrinken.

Gelukkig is de Reddingsbrigade zich bewust van het probleem en proberen ze alles op alles te zetten om zo veel mogelijk veiligheid te kunnen bieden. Volgens directeur van de Reddingsbrigade Raymond van Mourik moeten we uitkijken dat we in Nederland geen Poolse taferelen krijgen.

Met name binnen de Marokkaanse gemeenschap verdrinken steeds meer kinderen. Zwemlas zou binnen deze gemeenschap niet de hoogste prioriteit hebben, aangezien het geen verplicht schoolvak is, dus niet belangrijk.

Ondertussen vindt minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het nog steeds belangrijker dat er bezuinigd wordt dan dat zij verantwoordelijkheid neemt. De verantwoordelijkheid neerleggen bij gemeenten, scholen en ouders is haar devies. Uiteraard gaat ze daarbij compleet voorbij aan de kosten die daarbij komen kijken en de lange wachtlijsten om uberhaupt deel te kunnen nemen aan zwemles.

Het zal je niet ontgaan zijn dat dit onderwerp mij als schrijver van dit artikel mij raakt. Ik mag dan wel geen kinderen hebben, maar het is van de zotte dat we in een welvarend land als Nederland kiezen voor extra geld in de schatkist boven de veiligheid en levens van onze kinderen. Is er dan niemand die opstaat en zegt nu is het genoeg? Weg met die jarenlange fabeltjes over de volgende bezuiniging die goed voor u zou zijn? Het is toch evident dat we de levens van onze kinderen niet moeten opofferen voor een aantal extra euro’s in de staatsruif?

Tot die kunnen we alleen maar hopen en er zelf voor zorgen dat onze kinderen zo vroeg mogelijk kunnen beginnen aan hun zwemlessen in het lokale zwembad.